Tillverkat i Afrika för Hållbar Utveckling i Afrika

 

Med naturen in i vintern - och framåt - välj Fair Trade hantverk av naturmaterial för globalt Hållbar Utveckling. Hållbar Utveckling baseras på ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. Att välja Fair Trade hantverk av naturmaterial är att göra en konkret insats för att de globala målen för Hållbar Utveckling skall kunna uppfyllas. Vad kan vara bättre i julklappstider?

De globala målen för Hållbar Utveckling är 17, nummer 1 är ”Ingen Fattigdom”.
Enligt Världsbankens senaste rapport ” Poverty and Shared Prosperity 2018” är Madagaskar och Centralafrikanska republiken de två länder i världen med allra störst andel av sin befolkning i extrem fattigdom; 77,5% respektive 77,7%.
Globalt har den extrema fattigdomen minskat från 36 % år 1990 till 10 % år 2015 - men samtidigt har den blivit alltmer koncentrerad till Afrika söder om Sahara; genomsnittet för regionen var 41,1% år 2015. Ser man till utvecklingen i absoluta tal (miljoner människor), så innebär detta att hälften av världens extremt fattiga 2015 bodde i Afrika söder om Sahara.
Prognosen säger att 9 av 10 extremt fattiga kommer att bo i Afrika söder om Sahara år 2030.

Tillverkat i Afrika för framtid i Afrika. (Made in Africa makes the future for Africa):
Afrika är rikt på råvaror – men när inte tillverkningen sker i Afrika, blir inte Afrika rikt. Exporten av råvaror gör att Afrika går miste om förädlingsvärdet, förblir beroende av import av konsumtions- och kapitalvaror. Dessutom förlorar Afrika teknisk utveckling och arbetstillfällen för en befolkning som enligt FN kommer att fördubblas under åren 2017 fram till 2050.
La Maison Afrique FAIR TRADE fokuserar på varor med högt förädlingsvärde, handlar inte med råvaror. Det koloniala handelsmönstret byggde på att Afrika var råvaruleverantör. Vi arbetar för förändring.

Madagaskar är inte bara en världens länder med störst andel av sin befolkning i extrem fattigdom - det är även ett land med en av världens rikaste och mest unika flora och fauna att bevara. Madagaskar är, tillsammans med mindre närliggande öar, en av världens "biodiversity hotspots". Mer om detta under menyval "Fair Trade hantverk för Hållbar Utveckling".

Sedan start 1995 är La Maison Afrique FAIR TRADE en icke vinstdriven Fair Trade organisation som stödjer och samarbetar med hantverkare på Madagaskar. Mission sammanfattas i logotypen: "Hantverk från Madagaskar med respekt för natur, människa och tradition. FAIR TRADE". Materialen som används är lokala natur eller returmaterial. Tillverkningen är småskalig och miljövänlig. Varorna båtfraktas från Madagaskar till Sverige. Hantverkarna (de flesta är kvinnor) stöds bl a genom räntefria lån och exportadministration.
La Maison Afrique FAIR TRADE sortiment presenteras på hemsidan under menyval « Fair Trade grossist ».
För att kunna se priser och beställa varor behöver företaget (eller församlingen) vara registrerad som kund. Registrering görs på under menyval ”Mitt konto” därefter ”Registrering”.

Hantverk från Madagaskar med respekt för natur, människa och tradition. Fair Trade hattar, väskor, present och interiör. Genuint hantverk med ekologi i fokus. Grossist

La Maison Afrique FAIR TRADE

  • +46 (0) 706017777
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  • Trustorps Gård
    311 65 Vessigebro
    SVERIGE

  • VAT/Orgnr: SE556526323201