Fair Trade hantverk i en mångfald olika material och med unika resultat.

Fotot ovan ger några exempel på mångfalden material som finns representerade i La Maison Afrique FAIR TRADE sortiment och de unika hantverksprodukter de resulterar i. Från vänster till höger: Godis-groda flätad av ett vassliknande halvgräs (litet foto visar hantverkare Mme Perline när hon skördar materialet), hatt flätad av soltorkade raffiapalmblad (litet foto på raffiapalm under hatten samt litet foto på hattmakare Mme Raton i arbete t.h.), väska med utsida av handvävda raffiapalmblad och axelrem av flätad sisal, kort och kuvert av handgjort barkpapper (litet foto på designer och hantverkare Mme Jéstine med barken hon kokar i vatten till pappersmassa), Citroën paketbil handgjord av insamlat metallskräp (litet foto på bröderna Fidèle och Fideliss med en säck nyplockade metallburkar), pärlor handgjorda av insamlat plastskräp, halsband handgjort av polerat kokosnötskal. Du finner hantverksprodukterna och mer information om hantverket på La Maison Afrique FAIR TRADE

Den Madagaskiska hantverkssektorns betydelse, styrkor och svagheter
Madagaskar har sedan augusti 2021 ett ministerie och minister dedikerat till hantverk: Ministère de l´Artisant et les métiers, under ledning av minister Madame Sophie Ratisraka. (Tidigare ingick hantverk i ministeriet som även innefattade industri och handel.)
Minister Madame Sophie Ratsiraka intervjuades 3 september 2021 av l’Express angående den Madagaskiska hantverkssektorns betydelse, styrkor och svagheter. Ministern pekade på hantverket som formidabelt bra på att bekämpa arbetslöshet; Verksamheten är ofta individuella eller familjebaserade initiativ och företas med obegränsad kreativitet och variation. Den har förmåga att sätta värde på hela landet och folkets förmåga. Den stora mångfalden i de Madagaskiska hantverken (t ex avseende material) samt den internationellt erkända hantverksskickligheten är också exempel på styrkor. Exempel på svagheter är höga kostnader för material och brist på finansieringsmöjligheter.

Bottom line: Mångfald ger stabilitet och säkerhet – och det behövs det mera av. Klimatkris, artutrotning, pandemi har aktualiserat behovet, n’est-ce pas?
Dessutom: Enfald… finns det redan för mycket av.

Hantverk från Madagaskar med respekt för natur, människa och tradition. Fair Trade hattar, väskor, present och interiör. Genuint hantverk med ekologi i fokus. Grossist

La Maison Afrique FAIR TRADE

  • +46 (0) 706017777
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  • Trustorps Gård
    311 65 Vessigebro
    SVERIGE

  • VAT/Orgnr: SE556526323201